Johnny Depp plus Jeff Beck beschuldigd van ie stelen van versgebakken van gevangene voordat album | Naslag

Johnny Depp en Jeff Beck werden beschuldigd van het stelen van de tekst van het gedicht van een gevangene van hun gezamenlijke album 18. Dat meldt Rolling Stone..

Sad Motherfuckin’ Parade lijkt een paar regels te ontlenen aan Hobo Ben, een gedicht en lied van Slim Wilson, het pseudoniem van een zelfverklaarde oplichter en pooier die een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor moord en gewapende overval.

In 1964, terwijl hij in een staatsgevangenis in Missouri zat, ontmoette Wilson folklorist Bruce Jackson, die zijn gedichten en toasts documenteerde – een komische vorm van verhalen vertellen over zwarte volkspoëzie verwant aan zwerversballads – voor zijn boek uit 1974 over de nieuwste kunstvorm, Get Your Ass in The Water en Swim Like Me, twee jaar later gevolgd door een gelijknamig album, waarop Slim zijn eigen composities ten gehore brengt.

In de Hobo Ben-toast vraagt ​​de titulaire zwerver de gastheren van het feest:

Dames van cultuur en schoonheid, zo verfijnd, is er zelfs één onder jullie die me zou trakteren op wijn?

Ik ben vod, ik weet het, maar ik stink niet

En God zegene de dame die een drankje voor me koopt.

Hattie, met zware heupen, wendde zich lachend tot Nadine.

En hij zei: “Wat deze eikel echt nodig heeft, kind, is een bad.”

Verschillende regels uit het lied verschijnen in Depp en Beck’s “Sad Motherfuckin’ Parade”, waaronder de titel: “Ik ben in lompen, ik weet het, maar ik stink niet”, “God zegene de vrouw die me een drankje koopt” en “Wat deze bange klootzak echt nodig heeft, kind, is een bad.”

“De enige twee regels die ik in het hele werk kon vinden, [Depp and Beck] “Big Bastard” en “Rip It Down To My Level” droegen bij, vertelde Jackson, een professor aan de Universiteit van Buffalo, aan Rolling Stone.

‘Al het andere komt uit Slims toespraak in mijn boek. Ik ben nog nooit zoiets tegengekomen. Ik publiceer al 50 jaar dingen en dit is de eerste keer dat iemand iets heeft gekopieerd en onder zijn eigen naam heeft gezet.”

De liner notes van het album vermelden Beck en Depp als de enige songwriters. The Guardian heeft contact opgenomen met het duo voor commentaar.

Het oorspronkelijke auteurschap van Hobo Ben, een werk dat is doorgegeven via een competitieve mondelinge traditie, kan echter onmogelijk te traceren zijn, net als het eigendom van het auteursrecht.

Jackson’s zoon, Michael Lee Jackson, zei dat ze mogelijke juridische opties aan het onderzoeken waren. “Ze weerspiegelen niet het werkelijke auteurschap van deze teksten”, zei hij. “Het is gewoon ongelooflijk, naar mijn mening, dat” Johnny Depp of iemand anders zou kunnen gaan zitten en deze teksten maken zonder ze bijna volledig te nemen van een versie van de opname van mijn vader en/of het boek waarin ze verschenen.”

Als auteur van Get Your Ass in the Water bezit Jackson het auteursrecht op de transcripties van de toasts, waardoor hij het equivalent is van een auteur in de Amerikaanse wet, vertelde advocaat Kevin J. Green aan Rolling Stone, eraan toevoegend dat het misschien meer een ethisch probleem: valt niet onder de Amerikaanse copyrightwet dan legaal.

Op 18-jarige leeftijd vertelde de auteur aan het tijdschrift Rolling Stone: “Ik weet niet of dit album te koop is. Ik zag een aantal recensies waar ik me erg voor zou schamen als het mijn album was. Maar als het verkoopt, verdient Johnny Depp er veel geld aan. Moeten ze naar hem toe gaan of naar een plek die de mensen helpt die deze cultuur hebben gecreëerd?”

Leave a Comment