“Ik werkgelegenheid maar 5 uur vanaf week”

Ik ben nooit ondernemer geweest. Maar nadat ik in 2009 mijn baan als geluidstechnicus verloor, moest ik creatief aan de slag om de eindjes aan elkaar te knopen.

Dertien jaar later, op 39-jarige leeftijd, heb ik twee online bedrijven opgericht die mij samen brengen $ 160.000 per maand passief inkomen. Ik heb onlangs ook een boek gepubliceerd, Hoe u betaald kunt krijgen voor wat u weet?.”

Het eerste bedrijf dat ik begon was Opname revolutie, een muziek- en onderwijsblog dat cursussen over muziekproductie verkoopt. De tweede, die ik in 2018 begon, leert mensen hoe ze geld kunnen verdienen met hun hobby’s, net als ik. Dit is de meest winstgevende onderneming, dankzij online cursus en verkoop van coachingprogramma’s, evenals aangesloten commissies.

Graham Cochrane startte zijn eerste bedrijf in 2009. Sindsdien heeft hij twee internetbedrijven uitgebreid en verdient nu ongeveer $ 120.000 per maand.

Foto: John Olson voor CNBC Make It

Ongeveer 2800 mensen gebruiken mijn producten en mijn doel is om meer ondernemers te helpen hun online bedrijf te laten groeien terwijl ze minder uren werken.

Mijn topprioriteiten zijn tijd doorbrengen met mijn gezin en kunnen geven, dus ik heb mijn werk en privéleven zo gestructureerd dat ik me op die kernwaarden kan concentreren.

Zo ziet mijn typische dag eruit:

De ochtend begint langzaam en gemakkelijk

Ik sta meestal om 5 uur op – voor de kinderen – omdat ik altijd een uurtje voor mezelf wil. Ik begin met koffie en mijn Bijbel.

Na wat gelezen te hebben, gebeden te hebben en een dagboek te schrijven, ga ik ontbijt maken met mijn vrouw en de kinderen wakker maken. We zullen 20-30 minuten samen eten in de keuken voordat ik ze om 7.30 uur ‘s ochtends naar school breng.

Daarna ga ik terug naar mijn thuiskantoor of doe ik een snelle training in de sportschool als ik daar zin in heb.

‘s Ochtends ontbijten Graham en zijn vrouw met hun kinderen voordat ze hun schema bespreken.

Foto: John Olson voor CNBC Make It

Ik werk maar vijf uur per week, maandag en woensdag.

Graham besteedt ongeveer vijf uur per week aan het maken van content en het beheren van zijn bedrijf.

Foto: John Olson voor CNBC Make It

Een keer per maand film ik een exclusieve training voor leden van mijn betaalde community, wat ongeveer twee extra uur werk per maand aan mijn schema toevoegt.

Ik ben nooit een fan geweest van de druktecultuur; Ik geloof niet dat het gezond of verstandig is. Als u een manier kunt vinden om systemen in uw bedrijf in te bouwen zodat het in principe op zichzelf draait, hoeft u geen tijd te besteden aan doorlopend onderhoud.

Wat heeft het tenslotte voor zin om ‘eigen baas te zijn’ als je de hele tijd aan het werk bent?

Familietijd is mijn #1 prioriteit

Mensen vragen me vaak wat ik doe met alle extra tijd in mijn week, en mijn antwoord is niet het meest opwindende. Ik doe boodschappen, ga naar de sportschool, ga naar de wasstraat, drink koffie of lunch met een vriend, of duik in een goed boek. Nu ben ik aan het lezenLeven zonder angst“Jamie Winship.

Maar het belangrijkste is dat ik tijd doorbreng met mijn gezin. Vrijdag wordt beschouwd als “date day” met mijn vrouw. We sporten, gaan uit eten, leren het leven kennen, praten over kinderen en ontmoeten onze gezinsadviseur.

De laatste tijd hebben we ons gericht op hoe we beter kunnen communiceren als we meningsverschillen hebben. Er zijn geen perfecte huwelijken en het werk dat ik in onze relatie heb gestoken, heeft van mij een betere echtgenoot en vader gemaakt.

Mijn vrouw en ik sluiten nooit compromissen als we de kinderen samen van school halen. We willen thuis zijn als zij dat zijn. Ons andere niet-onderhandelbare familiediner. Elke avond gaan we aan tafel zonder technologie. ‘s Avonds kookt mijn vrouw en doe ik de afwas. Maar we gaan ook meerdere keren per week uit eten.

“Er staan ​​twee must-haves op mijn schema”, zegt Graham. “Ik haal mijn dochters elke dag van school en ons gezin gaat elke avond samen eten.”

Foto: John Olson voor CNBC Make It

We gaan graag wandelen, zwemmen in het zwembad, films kijken of Nintendo Switch spelen met onze kinderen. Door samen tijd door te brengen, hopen we hen belangrijke levensvaardigheden te leren, zoals gevoelens delen en aardig zijn voor elkaar. Ik wil ook dat ze zich waardevolle familieleden voelen.

We houden ook van reizen – zowel in Florida als over de hele wereld. Een paar jaar geleden waren we een maand in Zuid-Frankrijk. En juist dit voorjaar verbleven we drie weken in Puerto Rico. De tijd en flexibiliteit om samen zulke herinneringen te creëren is onbetaalbaar.

Radicale vrijgevigheid is de kernwaarde

Leave a Comment